Faceți căutări pe acest blog

Creştinism Ortodox

miercuri, 12 august 2020

BINE FACI, BINE GASESTI!

"Unii se laudă cu mașinile lor, alții cu casele lor dar eu mă laud cu numele Domnului, Dumnezeului meu. Aceștia s-au împiedicat și au căzut iar eu m-am sculat și m-am îndreptat." Doamne ajută!


“Fleming, era un sarman fermier scotian. Intr-o zi, pe cand muncea, a auzit un strigat de ajutor venind dintr-o mlastina invecinata. Si-a lasat uneltele si a alergat la mlastina. Acolo, plin de namol, se afla un baietel ingrozit care se lupta sa scape. Fermierul Fleming l-a salvat din ceea ce urma sa fie o moarte inceata si ingrozitoare. A doua zi, o trasura luxoasa s-a oprit la usa fermierului. Un nobil elegant a coborat din ea si s-a prezentat ca tatal baiatului pe care fermierul il salvase. “Vreau sa te platesc, a spus nobilul, ai salvat viata fiului meu." ,,Nu, nu pot sa accept bani, pentru ceea ce am facut, i-a raspuns fermierul refuzand oferta. 

In acelasi moment, fiul fermierului a aparut in usa casei. ,, 

Acesta este fiul tau ?" l-a intrebat nobilul. “Da”, a raspuns mandru. “Hai sa facem o afacere. Lasa-ma sa-i ofer aceeasi educatie pe care o va primi si fiul meu. Daca el este ca tatal lui, cu siguranta va deveni un om cu care sa te mandresti. Si asta a facut. Fiul fermierului Fleming a urmat cele mai bune scoli ale vremii, a absolvit scoala de Medicina Mary's Hospital Medical School din Londra si a ajuns cunoscut in lume ca Sir Alexander Fleming, inventatorul penicilinei.

 Ani mai tarziu, fiul nobilului care fusese salvat din mlastina, s-a imbolnavit de pneumonie. Ce i-a salvat viata de data aceasta? Penicilina. Numele nobilului? Lord Randolph Churchill. Numele fiului sau? Sir Winston Churchill”. 

Bucuria mea, dupa cum usor se poate constata, din istorioara: “Bine faci, bine gasesti!l Sfintii Parinti spun: „Seamana dragoste, și dragoste vei secera. Seamana pace, si pace vei culege”. 

                                                                                                                               Amin si Aliluia!
                                                                                                                                Preot Ioan 🛎.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

„Mulţumesc” e un cuvânt uşor de spus. Adaugă-i un zâmbet, puţin suflet şi rosteşte-l cât de des poţi, verbal sau în gând. Cu fiecare mulţumesc îţi înmulţeşti ocaziile de a fi recunoscător, aşa cum cu fiecare zâmbet îţi creşti calitatea relaţiei cu ceilalţi.

Sfintii Zilei

Arhivă blog