Faceți căutări pe acest blog

Creştinism Ortodox

joi, 2 martie 2017

FIECARE OM CARE-SI FACE CEVA RĂU, ESTE O VICTIMĂ A DIAVOLULUI! (pildă)


-Dacă într-o zi, începu bătrânul, mergi linistit pe drum si-l vezi pe fratele tău mergând si el linistit pe drum si, dintr-o dată, apare un om rău cu un cutit în mână, care se repede asupra fratelui, îl loveste si-l lasă jos plin de sânge, ce simti tu fată de acel frate, milă sau furie?
Mirat, am întrebat si eu, la rândul meu:
- Cum as putea să simt furie fată de frate, care a căzut victimă răufăcătorului?
Cu sigurantă că mi-ar fi foarte milă si as încerca să-l ajut pe cât as putea.
- Vezi, fiecare om care te jigneste, care te vatămă, te calomniază sau te nedreptăteste într-un fel sau altul este un frate al tău căzut victimă în mâinile diavolului cel răufăcător.
Tu, când vezi că fratele tău te nedreptăseste, ce trebuie să faci?
Trebuie să simti multă milă pentru el si să te rogi fierbinte si în tăcere lui Dumnezeu, ca să-ti fie alături în acel moment de grea încercare si să-l miluiască si pe frate, care e victima tâlharului demon.
Iar Dumnezeu vă va ajuta si pe tine, si pe frate.
De nu vei proceda asa, ci, dimpotivă, te vei înfuria împotiva fratelui, atunci diavolul se va năpăstui si asupra ta si va face tot ce va pofti cu voi amândoi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

„Mulţumesc” e un cuvânt uşor de spus. Adaugă-i un zâmbet, puţin suflet şi rosteşte-l cât de des poţi, verbal sau în gând. Cu fiecare mulţumesc îţi înmulţeşti ocaziile de a fi recunoscător, aşa cum cu fiecare zâmbet îţi creşti calitatea relaţiei cu ceilalţi.

Sfintii Zilei

Arhivă blog