Faceți căutări pe acest blog

Creştinism Ortodox

joi, 17 septembrie 2020

VIN VREMURI GRELE.

"Unii se laudă cu mașinile lor, alții cu casele lor dar eu mă laud cu numele Domnului, Dumnezeului meu. Aceștia s-au împiedicat și au căzut iar eu m-am sculat și m-am îndreptat." Doamne ajută!Într-o dimineață, un tânăr artist intră într-o cafenea, fericit că a fost angajat să picteze portretul unui om foarte bogat care avea o firmă de construcții. În timp ce își savura cafeaua bucuros, văzu un ziar lăsat pe masa vecină în care era tipărit cu litere mari următorul titlu:


Începu să se gândească tot mai mult la aceste cuvinte. Patronul cafenelei trecu să-l salute și văzându-l îngrijorat, îl întrebă dacă s-a întâmplat ceva. Acesta i-a răspuns trist că trebuie să plece, căci ”vin vremuri grele”, așa că trebuie să muncească la lucrarea lui.
Patronul începu și el să fie tot mai măcinat de gândul că ”vin vremuri grele”, pe măsură ce se gândea la vorbele tânărului. Își sună apoi soția rugând-o să nu se supere, dar că trebuie să-și anuleze comanda pentru rochia cea nouă, deoarece este cam scumpă și s-au anunțat ”vremuri grele”. Aceasta sună la magazinul unde își comdandase rochia și o rugă pe patroană să-i anuleze comanda. Își ceru scuze dar ...”vin vremuri grele” și trebuie să facă economii.
Patroana n-a avut încotro și a anulat comanda, dar își aminti că a auzit ea la știri cândva că „Vin vremuri grele”. Așa că a sunat imediat la firma de construcții pe care o angajase pentru executarea unei lucrări de extindere a magazinului. L-a anunțat pe constructor că va renunța pentru moment la lucrare, deoarece „vin vremuri grele” și nu își poate asuma un asemenea risc în acest moment.
Constructorul s-a întristat la auzul acestei vești, motiv pentru care s-a grăbit să-l sune pe tânărul artist spunându-i că dorește anularea comenzii pentru portret, întrucât „vin vremuri grele” și acesta nu este un moment potrivit pentru astfel de cheltuieli.
Copleșit de supărare, tânărul artist a acceptat cu resemnare vestea, că doar s-a întâmplat așa cum a anticipat. Simțindu-se trist, porni spre cafeneau favorită să-și înece amarul cu un pahar de vin. În timp ce stătea din nou așezat la masa lui, zări ziarul pe care scria „Vin vremuri grele”. De data asta s-a ridicat și a luat ziarul pentru a-l cerceta mai bine. A constatat cu stupoare că ziarul era vechi de 7 ani. Cineva despachetase farfurii pentru restaurant și a lăsat pe masă ziarul în care fuseseră împachetate.
Gândurile și modul nostru de a ne raporta la lumea înconjurătoare au o mare influență asupra noastră cât și asupra celor de lângă noi. Stările noastre sufletești pot influența mediul înconjurător și uneori chiar în mod ireversibil!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

„Mulţumesc” e un cuvânt uşor de spus. Adaugă-i un zâmbet, puţin suflet şi rosteşte-l cât de des poţi, verbal sau în gând. Cu fiecare mulţumesc îţi înmulţeşti ocaziile de a fi recunoscător, aşa cum cu fiecare zâmbet îţi creşti calitatea relaţiei cu ceilalţi.

Sfintii Zilei

Arhivă blog