Faceți căutări pe acest blog

Creştinism Ortodox

marți, 18 septembrie 2018

.MINCIUNA si ADEVARUL..



   “O parabola spune ca intr-o zi s-au intalnit, MINCIUNA si ADEVARUL. MINCIUNA, i-a spus ADEVARULUI:
- O zi buna! Si ADEVARUL a verificat daca intr-adevar este o zi buna. S-a uitat in sus, n-a vazut nori de ploaie, pasarile cantau, soarele stralucea si vazand ca intr-adevar era o zi buna, i-a raspuns minciunii:
 - O zi buna! Si ADEVARUL a vazut ca MINCIUNA spusese adevarul.
MINCIUNA, l-a invitat apoi, pe ADEVAR sa se scalde impreuna, in parau. MINCIUNA, si-a scos hainele, a sarit in apa si i-a spus:
 - Sa stii ca apa este minunata! Si, de-ndata ce ADEVARUL a sarit in apa, cum era de asteptat, MINCIUNA a iesit din apa, s-a imbracat in “hainele adevarului” si a plecat. ADEVARUL, in schimb a refuzat sa se imbrace in “hainele minciunii” si, pentru ca n-avea de ce sa-i fie rusine, a plecat dezbracat pe strada. Asa se face ca, in ochii altor oameni, e mai usor de accepat MINCIUNA IMBRACATA IN ADEVAR, decat ADEVARUL GOL-GOLUT”.

   Bucuria mea, toata nadejdea sa ti-o pui in Dumnezeu, fiindca, desi El lucreaza prin oameni, totusi ne-a invatat ca: “Tot omul este mincinos” (Psalm 115:2). Anania a mintit pe Sfantul Petru si a murit: “N-ai mintit oamenilor, ci lui Dumnezeu”, iar Safirei ii spune Sfantul Petru: “De ce v-ati invoit voi, sa ispititi Duhul Domnului?... Si ea a cazut indată la picioarele lui Petru si a murit” (Faptele Apostolilor 5:1-10). Proorocul David ne spune: “Pierde‑vei pe toti cei ce graiesc minciuna; PE UCIGAS SI PE VICLEAN IL URASTE DOMNUL” (Psalm 5:6). “Fericiti cei curati cu inima ca aceia vor vedea pe Dumnezeu” (Matei 5:8). 

                                                                                                           Amin si Aliluia!
      

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

„Mulţumesc” e un cuvânt uşor de spus. Adaugă-i un zâmbet, puţin suflet şi rosteşte-l cât de des poţi, verbal sau în gând. Cu fiecare mulţumesc îţi înmulţeşti ocaziile de a fi recunoscător, aşa cum cu fiecare zâmbet îţi creşti calitatea relaţiei cu ceilalţi.

Sfintii Zilei

Arhivă blog