Un tânăr a mers la un interviu de angajare într-o companie mare. El a trecut de primul interviu și a trebuit să se întâlnească cu directorul pentru etapa finală.
Directorul a văzut CV-ul sau excelent și l-a intrebat:
– Ați primit vreodată bursă de la școală ? Tânărul a raspuns „nu”.
– Tatăl tău ți-a plătit pregătirea ?
– Da, a spus el.
– Ce lucrează tatăl tău ?
– Tatăl meu este fierar.
Apoi directorul i-a spus: „Arată-mi mâinile tale "
Tânărul îi întinde mâinile moi și perfecte.
– Dar tu nu l-ai ajutat pe tatăl tău la muncă ?
– Nu, el a vrut mereu numai să studiez și să citesc multe cărți. În plus, își face treaba mult mai bine decât mine.
Apoi directorul i-a spus:
– Am o rugăminte: Odată ce vei ajunge acasă astăzi, du-te și spăla-i mâinile tatălui tău și apoi vino înapoi mâine dimineață.
Tânărul apoi a simțit cat de mare este șansa de a obține locul de muncă dorit.
Când s-a întors acasă, tânărul l-a întrebat pe tatăl lui dacă îi va permite să îl spele pe mâini.
Tatăl l-a privit surprins și jenat i-a arătat mâinile lui. Tânărul l-a spălat încet. A fost prima dată când a observat că mâinile tatălui său sunt încrețite și are atât de multe cicatrici.
Vânătăile de pe mâini au fost prețul pe care l-a plătit pentru educația fiului său. După ce l-a spălat pe mâini, tânărul a stat liniștit și gânditor. În acea noapte, ambii au vorbit mult timp.
De dimineață, tânărul s-a dus la biroul directorului care a observat lacrimi în ochii lui și l-a întrebat:
– Poți să-mi spui ce ai făcut ieri ?
Apoi el a răspuns:
I-am curățat mâinile tatălui meu ieri. Acum știu ce este de apreciat și trebuie să recunosc că fără părinții mei, nu aș fi ceea ce sunt astăzi. Acum îmi dau seama cât de greu luptă un om pentru pâine. Acum vreau să-mi ajut familia.
Directorul a spus:
– Asta este ceea ce caut la oamenii mei. Vreau să angajez pe cineva care să știe să aprecieze ajutorul altora. Cineva care cunoaște suferințele altora și că banii nu sunt totul în viață. Ești angajat !
Nu contează cât de bogat sau de sărac ești, într-o zi părul devine alb, cum este părul tatălui acestui tânăr. Cel mai important lucru este ca copilul să învețe să aprecieze eforturile și dificultățile și să respecte munca altora pentru a ajunge ceva în viață.
Sursa : internet.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
„Mulţumesc” e un cuvânt uşor de spus. Adaugă-i un zâmbet, puţin suflet şi rosteşte-l cât de des poţi, verbal sau în gând. Cu fiecare mulţumesc îţi înmulţeşti ocaziile de a fi recunoscător, aşa cum cu fiecare zâmbet îţi creşti calitatea relaţiei cu ceilalţi.