Faceți căutări pe acest blog

Creştinism Ortodox

duminică, 6 octombrie 2024

Studentul Nicolae,

"Unii se laudă cu mașinile lor, alții cu casele lor dar eu mă laud cu numele Domnului, Dumnezeului meu. Aceștia s-au împiedicat și au căzut iar eu m-am sculat și m-am îndreptat." Doamne ajută!

                 


Un tânăr student, pe nume Nicolae, provenea dintr-o familie modestă și întâmpina mari dificultăți financiare în timpul facultății. Într-o zi, pe când se întorcea de la cursuri, a observat un om al străzii stând în fața unei brutării, cerșind bani pentru mâncare. Deși Nicolae nu avea decât câțiva lei în buzunar, s-a oprit și i-a oferit acei bani bărbatului, simțind compasiune pentru suferința lui.
Timpul a trecut, iar Nicolae a continuat să facă sacrificii mari pentru a-și plăti taxele și a-și termina studiile. În ultimul an de facultate, în mod neașteptat, a primit o bursă completă care acoperea toate cheltuielile sale pentru studii și chiar îi oferea un mic venit pentru a-și întreține nevoile zilnice. Uimit și recunoscător, Nicolae a aflat ulterior că bursa fusese oferită de un binefăcător anonim, care fusese, de fapt, același bărbat căruia el îi oferise bani la brutărie.

Acest om, un fost antreprenor ajuns pe stradă din cauza unui faliment, a fost impresionat de generozitatea tânărului care, deși avea puțin, a ales să împartă cu cineva aflat într-o situație și mai grea. Cu timpul, antreprenorul și-a refăcut viața și a decis să-l ajute pe Nicolae pentru actul său de bunătate sinceră.

Chiar și atunci când ai puțin, oferirea din inimă poate avea un impact major asupra altora. Faptele bune nu rămân niciodată fără răsplată, chiar dacă nu o vedem imediat.

Viața ne poate oferi ocazii neașteptate de a fi ajutați și de a ajuta. Dumnezeu poate lucra prin oameni și prin circumstanțe în moduri pe care nu le putem anticipa.

Bărbatul care și-a revenit financiar nu a uitat ajutorul primit într-un moment dificil. Aceasta ne arată cât de important este să nu uităm binele primit și să fim, la rândul nostru, dispuși să ajutăm când avem ocazia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

„Mulţumesc” e un cuvânt uşor de spus. Adaugă-i un zâmbet, puţin suflet şi rosteşte-l cât de des poţi, verbal sau în gând. Cu fiecare mulţumesc îţi înmulţeşti ocaziile de a fi recunoscător, aşa cum cu fiecare zâmbet îţi creşti calitatea relaţiei cu ceilalţi.

Sfintii Zilei

Arhivă blog