Si si-a spus ea necazul acolo. Iar parintele i-a spus: – Da, te vei putea vindeca. – Este vindecare pentru mine?!! – Este, numai sa vrei! – Si ce trebuie sa fac? a intreabat ea. – TREI ZILE DE BUNATATE! – Cum adica, parinte?! – Trei zile faci NUMAI BINE. Dar, nu numai sa faci, nici sa nu vorbesti, nici sa nu gandesti rau. Sa fie un continuu BINE. Daca ai gandit cumva ceva rau, trebuie s-o iei de la inceput. Trei zile continuu de BUNATATE si se vindeca orice boala!
S-a dus batrana acasa si a inceput a se gandi si a-si zice in mintea ei: – Ei, asta-i destul de usor, trei zile trec repede.
Numai ca, dupa doar cateva ore si-a amintit ca nu stiu ce vecina i-a zis o data o vorba grea, si imediat a gandit si ea de rau. – Ah, ia-o de la-nceput! Trebuie sa pornesc iar si sa nu mai gandesc nimic de rau.
Avea batrana o vecina apropiata, care stia toata istoria si zbuciumul femeii. Si intre timp, vecina a plecat la fiica ei, in strainatate. S-a intors dupa un an. Si a vazut-o pe batrana dereticand prin curte, pe-acolo, dupa gaini. Si i-a zis, mirata: – Bunica, ai reusit! Ai tinut trei zile de bunatate??? – N-am reusit, mai maica. Numa' pan' la doua zile, dar inca ma lupt si-acu' ma mai lupt. – Dar cu boala cum e? Te-ai vindecat?
– Nu stiu daca m-am vindecat, dar stiu ca toata viata mi s-a schimbat in bine. Luptand intotdeauna sa faca numai BINE, sa vorbeasca numai BINE, sa gandeasca doar de BINE, uitase de boala ei. – Mai, mai, iar am cazut in pacat, iar o iau de la-nceput, ca trebuie sa tin trei zile numai de BINE. Si atat de mult s-a concentrat pe asta, incat a ajuns sa faca numai Binele de atunci, sa traiasca si sa gandeasca numai de Bine. Se ruga tot timpul si ajunsese intr-o stare de-i stralucea fata si i se schimbase intreaga viata. Era ca o Lumina vie, oriunde mergea, fiindca, pur si simplu, boala n-o mai interesa.
Asa ca, daca vreti si care vreti, eu v-am zis si voua: CU TREI ZILE DE BUNATATE se rezolva orice problema!" Amin si Aliluia!
Preot Ioan .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
„Mulţumesc” e un cuvânt uşor de spus. Adaugă-i un zâmbet, puţin suflet şi rosteşte-l cât de des poţi, verbal sau în gând. Cu fiecare mulţumesc îţi înmulţeşti ocaziile de a fi recunoscător, aşa cum cu fiecare zâmbet îţi creşti calitatea relaţiei cu ceilalţi.