Faceți căutări pe acest blog

Creştinism Ortodox

joi, 26 aprilie 2018

Povestiri din Pateric


Un frate s-a dus la avva Macarie egipteanul si i-a zis : avvo, spune-mi cuvant sa ma mantuiesc ! Si i-a zis bătranul : du-te la mormânt si ocărăste mortii ! Deci ducandu-se fratele a ocarat si a azvârlit cu pietre si venind a vestit bătranului.

Si i-a zis bătranul : nimic nu ti-au grăit ? Iar el a răspuns : nu. I-a zis lui bătranul : du-te si măine si ii slăvestei !

Deci mergand fratele, i-a slăvit zicand : apostolilor, sfintilor si dreptilor ! Si a venit la bătranul si i-a zis : i-am slăvit. Si-a zis bătranul : nimic nu ti-au raspuns ?

A zis fratele : nu. I-a zis lui bătranul : stii cu cate i-ai necinstit si nimic nu ti-au răspuns si cu cate i-ai slăvit si nimic nu ti-au grăit ? Asa si tu, dacă voiesti să te mantuiesti, fă-te mort; nici nedreptatea oamenilor, nici lauda lor să nu o socotesti, ca cei morti să fii si poti să te mântuiesti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

„Mulţumesc” e un cuvânt uşor de spus. Adaugă-i un zâmbet, puţin suflet şi rosteşte-l cât de des poţi, verbal sau în gând. Cu fiecare mulţumesc îţi înmulţeşti ocaziile de a fi recunoscător, aşa cum cu fiecare zâmbet îţi creşti calitatea relaţiei cu ceilalţi.

Sfintii Zilei

Arhivă blog