Faceți căutări pe acest blog

Creştinism Ortodox

marți, 30 mai 2023

Un câine loial …

"Unii se laudă cu mașinile lor, alții cu casele lor dar eu mă laud cu numele Domnului, Dumnezeului meu. Aceștia s-au împiedicat și au căzut iar eu m-am sculat și m-am îndreptat." Doamne ajută!


O femeie avea obiceiul când pleca la alergat sau cumpărături,să își lase copilul cu câinele ei devotat.
Ea se întoarce mereu pentru a găsi băiatul adormit adânc cu câinele.
Într-o zi s-a întâmplat ceva tragic.
Femeia, ca de obicei, a lăsat bebelușul pe mâinile acestui câine credincios și a plecat la cumpărături.
Când s-a întors, a descoperit o scenă oribilă, și a fost dezastru total. Bebelușul nu era în pătuțul lui, scutecele și hainele erau bucăți, cu pete de sânge peste tot în dormitor. În stare de șoc, femeia speriată a început să caute copilul. Dintr-o dată l-a văzut pe Câinele credincios ieșind de sub pat, acoperit de sânge peste tot lingându-și gura ca și cum tocmai terminase o masă delicioasă.
Femeia era convinsă că câinele i-a mâncat copilul. Fără să stea mult pe gânduri, a bătut câinele până la moarte cu un lemn. Apoi ancheta a continuat pentru a găsi cel puțin o parte din corpul fiului său. În curând vede o altă scenă. În spatele patului era bebelușul care era dezbrăcat și se distra pe covor. Sub pat femeia a descoperit corpul unui șarpe care fusese sfâșiat. A fost o luptă aprigă între șarpe și câine. Câinele s-a luptat pentru a proteja bebelușul de șarpele flămând. Era prea târziu pentru ea acum să se împace pentru că, în nerăbdarea și mânia ei, ucisese câinele credincios.

Cât de des judecăm oamenii cu cuvinte dure și răspândim minciuni despre ei înainte de a ne face timp pentru a evalua situația?.

"Ai mereu răbdare să analizezi situația și să eviți greșelile care ne pot doborî. "sursa:E.L.Gheorghe

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

„Mulţumesc” e un cuvânt uşor de spus. Adaugă-i un zâmbet, puţin suflet şi rosteşte-l cât de des poţi, verbal sau în gând. Cu fiecare mulţumesc îţi înmulţeşti ocaziile de a fi recunoscător, aşa cum cu fiecare zâmbet îţi creşti calitatea relaţiei cu ceilalţi.

Sfintii Zilei

Arhivă blog