Faceți căutări pe acest blog

Creştinism Ortodox

miercuri, 6 septembrie 2023

DOI IMPĂRATI...

"Unii se laudă cu mașinile lor, alții cu casele lor dar eu mă laud cu numele Domnului, Dumnezeului meu. Aceștia s-au împiedicat și au căzut iar eu m-am sculat și m-am îndreptat." Doamne ajută!


(DESPRE POCAINTA)

Bucuria mea, in Vechiul Testament, au gresit inaintea lui Dumnezeu, doi imparati israeliti: SAUL si DAVID. Amandoi s-au cait. SAUL, in fata prorocului Samuel, a inaltat rugaciuni catre Dumnezeu, dar nu s-a invrednicit de iertare, fiindca, era lepadat de la fata lui Dumnezeu. DAVID, s-a cait si el, spunand doar cateva cuvinte si a fost iertat. Haideti, sa privim vietile lor. DAVID, dupa caderea sa in pacate, s-a imbracat in sac si in cenusa. SAUL, dupa CADEREA sa in pacate, se falea cu vesminte noi, imparatesti. DAVID, si-a smerit sufletul cu post, mancand cenusa in loc de paine, iar bautura si-o amesteca cu lacrimi. SAUL, a mancat la mese prea stralucite, band si inveselindu-se. DAVID, s-a ridicat in miez de noapte la rugaciune. SAUL, s-a imbatat si a adormit in asternuturi moi. DAVID, s-a cait amarnic si si-a plans pacatele sale. SAUL, nici nu s-a ingrijit de pacatele sale. DAVID, s-a ostenit, iar Saul s-a trandavit. Așadar, nu este de mirare ca Dumnezeu a primit pocainta lui DAVID, iar pocainta lui Saul nu a primit-o. Prima predica a Sfantului Ioan Botezatorul si cea a Domnului Iisus Hristos, a fost aceasta: “Pocaiti-va, ca s-a apropiat Imparatia Cerurilor” (Matei 3:2; 4:17). In fata fiecarui om sunt doua drumuri: Unul al vietii si al dreptatii, care duce la RAI si altul al pacatului si al mortii, care duce in IAD. Cel care merge pe unul dintre drumuri, nu merge pe celalalt, iar cel care merge pe amandoua, nu merge pe nici unul. Asadar, tu pe cine vrei sa urmezi, cui vrei sa te asemeni, lui David sau lui Saul? Lui David? Minunat! Atunci, sa lepezi DUHUL LUMII si sa te imbraci in DUHUL LUI HRISTOS! Amin si Aliluia!
                                                                                                                Preot Ioan .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

„Mulţumesc” e un cuvânt uşor de spus. Adaugă-i un zâmbet, puţin suflet şi rosteşte-l cât de des poţi, verbal sau în gând. Cu fiecare mulţumesc îţi înmulţeşti ocaziile de a fi recunoscător, aşa cum cu fiecare zâmbet îţi creşti calitatea relaţiei cu ceilalţi.

Sfintii Zilei

Arhivă blog