Un fermier vindea unt într-un sat foarte mic.
Brutarul era unul dintre cei mai fideli clienți ai săi. Dar într-o zi a început să bănuiască, că batonul de unt cântărea mai puțin decât plătea pentru kilogram.
Așa că a decis să cântărească batonul de unt pe cântarul din propriul său magazin și a descoperit că temerile sale nu erau nefondate.
A adunat mai mulți săteni ca martori și a mers la tribunal pentru a-l da în judecată pe fermier.
Odată ajuns acolo, judecătorul l-a întrebat pe fermier dacă a folosit o măsură pentru a vinde kilogramele de unt.
Cu o voce încrezătoare și temperată, pârâtul a răspuns că, întrucât lucra cu instrumente primitive, nu avea un mecanism pentru a-și cântări marfa. Avea însă o metodă pe care o folosea drept cântar.
„Onorată instanță, cu mult înainte ca brutarul să înceapă să cumpere unt de la mine, cumpăr zilnic de la el un kilogram de pâine. Mi-o aduce dimineața devreme, ceea ce fac este să o pun pe un cântar și îi dau aceeași cantitate de unt pentru greutatea pe care mi-o dă mie de pâine".
Toată lumea s-a lăsat pe spate și s-a uitat disprețuitor la brutar. Brutarul a decis să renunțe la acuzații și nu s-a mai plâns niciodată de greutatea untului.
Morala poveștii:
„Nu le face altora ceea ce nu vrei să îți facă ție".
- Web
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
„Mulţumesc” e un cuvânt uşor de spus. Adaugă-i un zâmbet, puţin suflet şi rosteşte-l cât de des poţi, verbal sau în gând. Cu fiecare mulţumesc îţi înmulţeşti ocaziile de a fi recunoscător, aşa cum cu fiecare zâmbet îţi creşti calitatea relaţiei cu ceilalţi.