Faceți căutări pe acest blog

Creştinism Ortodox

joi, 29 august 2024

METAFORA IUBIRII:

"Unii se laudă cu mașinile lor, alții cu casele lor dar eu mă laud cu numele Domnului, Dumnezeului meu. Aceștia s-au împiedicat și au căzut iar eu m-am sculat și m-am îndreptat." Doamne ajută!



Într-un sat, într-o zi, un înțelept se afla în fața unui grup de femei, care doreau să cunoască secretul iubirii.

El s-a apropiat de o găină, o găină frumoasă, cu penaj alb, picioare lungi și un cioc lung și ascuțit, și a început să o urmărească, i-a vorbit frumos, până când i-a câștigat încrederea și găina l-a lăsat să o ia în brațe, iar bărbatul a început să o mângâie până când, în cele din urmă, a avut-o în brațe.
Apoi, când găina s-a simțit bine în acele brațe calde, a devenit foarte comodă.
Înțeleptul a început să-i smulgă prima pană și după un minut a smuls alta și alta și alta, și așa a continuat să-i smulgă penele.

Găina, disperată de durere, a încercat să fugă, dar nu putea, îi era frică.
Femeile erau surprinse, de ce bărbatul ar fi făcut un astfel de lucru.... dar toate au rămas tăcute.
În cele din urmă, biata găină a sfârșit jumulită, iar bărbatul a pus-o jos și le-a spus femeilor: acum priviți ce se va întâmpla.

Înțeleptul a cerut un pumn de porumb și de grâu.

Biata găină fără pene, rănită și chiar însângerată, a început să alerge după înțelept în timp ce acesta arunca în ea cu boabe de porumb și de grâu.

Înțeleptul mergea în cerc și găina în urma lui... așteptând momentul în care va mai arunca un bob de porumb în ea.

Femeile au fost surprinse și înțeleptul le-a spus:
Așa reacționează femeile care așteaptă dragostea..
.
Un om le poate compătimi puțin câte puțin luându-i pană cu pană și ele rămân acolo până când în mijlocul durerii și resentimentului se hotărăsc să fugă, dar le este frică. Și când în sfârșit rămân fără pene și le lasă la pământ și pot pleca, se întorc pentru că li se oferă firimituri de Dragoste, îl urmăresc așteptând momentul în care primesc ceva...

Morala: ATÂTA TIMP CÂT NU AI IUBIRE PENTRU TINE ÎNSUȚI,
IUBIRE DE SINE, VEI CONTINUA SĂ LE PERMIȚI SĂ ÎȚI SMULGĂ PENELE ȘI SĂ TE MULȚUMEȘTI CU FIRIMITURI

preluare NET ,, Hai să Vorbim ''

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

„Mulţumesc” e un cuvânt uşor de spus. Adaugă-i un zâmbet, puţin suflet şi rosteşte-l cât de des poţi, verbal sau în gând. Cu fiecare mulţumesc îţi înmulţeşti ocaziile de a fi recunoscător, aşa cum cu fiecare zâmbet îţi creşti calitatea relaţiei cu ceilalţi.

Sfintii Zilei

Arhivă blog