Faceți căutări pe acest blog

Creştinism Ortodox

joi, 22 august 2024

Mâna care da

"Unii se laudă cu mașinile lor, alții cu casele lor dar eu mă laud cu numele Domnului, Dumnezeului meu. Aceștia s-au împiedicat și au căzut iar eu m-am sculat și m-am îndreptat." Doamne ajută!



Argint şi aur nu am; dar ce am aceea îţi dau.

(Faptele Apostolilor 3, 6)

Nu putem ajuta aproapele numai cu aur şi argint. Dacă nu fiecare dispune de bani, în schimb tot omul, bătrân şi tânăr, sărac şi bogat, poate oferi un pic de căldură sufletească, poate ogoi o suferinţă unuia care trăieşte în singurătate, cu un cuvânt bun, cu o compasiune frăţească. Nicio pornire bună a inimii nu va trece neluată în seamă în ochii Celui care a făgăduit răsplata, chiar şi pentru un pahar cu apă, oferit cu iubire.

Mântuitorul a fost mai sărac decât cei mai mulţi dintre noi. N-avea nici bani, nici ungher în care să-Şi plece capul, şi totuşi cât de bogat, de generos este izvorul de iubire şi compasiune pe care l-a revărsat asupra întregii omeniri, ce exemplu viu, la îndemâna oricui, ne oferă primul ajutor de fiecare clipă dat în timpul vieţii Sale pământeşti celor aflaţi în suferinţă.

Să păşim şi noi, împreună cu Apostolii , pe urmele Sale şi să nu pregetăm a dărui tot ce avem. Având mereu înaintea ochilor chipul luminos al dumnezeiescului nostru Învăţător vom găsi cu ajutorul Lui, de bună seamă, puterea şi priceperea de a-L imita după puteri, fie şi în cea mai modestă măsură.

[1] Extras din Fiecare zi, un dar al lui Dumnezeu (366 cuvinte de folos pentru toate zilele anului).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

„Mulţumesc” e un cuvânt uşor de spus. Adaugă-i un zâmbet, puţin suflet şi rosteşte-l cât de des poţi, verbal sau în gând. Cu fiecare mulţumesc îţi înmulţeşti ocaziile de a fi recunoscător, aşa cum cu fiecare zâmbet îţi creşti calitatea relaţiei cu ceilalţi.

Sfintii Zilei

Arhivă blog