Se povesteşte că demult, demult trăia un morar ce mânca la masă o turtă cât roata morii şi tot nu se mai sătura. Într-o zi la acest morar veni Sfântul Petru cu un ucenic de-al lui, cu doi saci de grâu să-i macine. Era aproape de vremea mesei când se termină cu măcinatul grâului şi morarul cu coptul turtei pe care o mânca la prânz. Când moşul luă turta din vatră, Sfântul îi zise:
- Moşule, dă-mi şi mie o bucată de turtă!
- De unde să-ţi dau şi ţie, dacă mie singur nu-mi ajunge?
- Nu te îndoi, moşule, că îţi va ajunge!
Luă Sfântul Petru turta, pe care i-o dădu moşul, o tăie în bucăţi şi începu a o împărţi oamenilor de la moară, apoi luă şi el o bucată, dându-i moşului bucata ce rămase.
Morarul se posomorâse: vedea el bine că va rămâne flămând! Dar, minune! Mâncând bucata de turtă, se sătură mai bine decât atunci când mânca o turtă întreagă.
- Cum se face că acum m-am săturat cu o bucăţică din ce mâncam altădată? îl întrebă pe Sfântul Petru. Eu nu pot pricepe asta!
- Înainte nu te săturai pentru că mâncai singur. Acum, când ai împărţit şi altora, ţi-a dat Dumnezeu saţ.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
„Mulţumesc” e un cuvânt uşor de spus. Adaugă-i un zâmbet, puţin suflet şi rosteşte-l cât de des poţi, verbal sau în gând. Cu fiecare mulţumesc îţi înmulţeşti ocaziile de a fi recunoscător, aşa cum cu fiecare zâmbet îţi creşti calitatea relaţiei cu ceilalţi.