Faceți căutări pe acest blog

Creştinism Ortodox

miercuri, 11 ianuarie 2023

PANZA DE PAIANJEN ..

"Unii se laudă cu mașinile lor, alții cu casele lor dar eu mă laud cu numele Domnului, Dumnezeului meu. Aceștia s-au împiedicat și au căzut iar eu m-am sculat și m-am îndreptat." Doamne ajută!.. 
              
  
 Bucuria mea, se spune ca odata, o femeie a fost urmarita prin padure de niste talhari care voiau sa o jefuiasca. Femeia a intrat intr-o pestera, pe care a gasit-o in calea ei, cu nadejdea de a se ascunde si a de nu fi gasita. Talharii, o cautau prin preajma pesterii, iar ea le auzea vocile si pasii. Era extrem de ingrijorata pentru viata ei. Cu putinele forte pe care le mai avea si cu multa disperare, a inceput sa se roage catre Dumnezeu: "Doamne, Dumnezeule Atotputernic, pune-i pe Ingerii tai sa coboare si sa acopere intrarea, ca sa nu ma gaseasca si sa ma omoare”. In acel moment, i-a auzit pe talhari apropiindu-se de pestera in care se afla si a vazut aparitia unui paianjen mic. Micul paianjen a inceput sa tese o panza la intrare. Femeia a privit cu respiratia taiata si a inceput o alta rugaciune, de data aceasta mai ingrijorata: - "Doamne, ti-am cerut Ingeri, nu un paianjen”. Si a continuat: "Doamne, te rog, cu mana Ta puternica pune un zid puternic la intrare, astfel incat talharii sa nu poata intra si sa ma omoare”. A deschis ochii, asteptandu-se sa vada un perete de piatra blocand intrarea, dar tot ce a putut vedea era micul paianjen care se invartea pe panza. Infractorii ajunsesera atat de aproape de gura pesterii, iar femeia, se simtea deja pierduta, si isi astepta moartea. Cand raufacatorii se aflau in fata pesterii, paianjenul acoperise deja intreaga intrare. Apoi, ea ghemuita intr-un colt cu capul acoperit de brate auzi conversatia: - Sa verificam si in aceasta pestera. - Nu. Inutil, raspunse unul dintre ei. - Uite, exista o panza de paianjen! Este imposibil sa fi intrat in aceasta pestera fara sa o rupa. Sa continuam si sa mergem mai departe."

 Asadar, noi cerem lucruri care din perspectiva noastra umana sunt ceea ce avem nevoie, dar Dumnezeu ne da acele lucruri marunte care pot deveni mari si pot face diferenta. Uneori cerem ziduri ca sa fie in siguranta, dar Dumnezeu ne cere in schimb sa ne punem nadejdea in El, sa lasam puterea Lui sa se manifeste si sa faca, ca o panza de paianjen sa ne ofere aceeasi protectie ca un zid. Daca ati cerut un zid si tot ce vedeti este o panza de paianjen, amintiti-va ca Dumnezeu stie de ce avem nevoie cu adevarat!"

                                                                                                                            Amin si Aliluia!
                                                                                                                                Preot Ioan 🔔.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

„Mulţumesc” e un cuvânt uşor de spus. Adaugă-i un zâmbet, puţin suflet şi rosteşte-l cât de des poţi, verbal sau în gând. Cu fiecare mulţumesc îţi înmulţeşti ocaziile de a fi recunoscător, aşa cum cu fiecare zâmbet îţi creşti calitatea relaţiei cu ceilalţi.

Sfintii Zilei

Arhivă blog